SAVOR JAPAN

SAVOR JAPAN

日本各地には、地域特有の郷土料理があります。SAVOR JAPANでは地域ならではの食を中心とした日本の魅力的な農山漁村を海外に伝え、日本に訪れる際に「地域の食や食文化」を目的に旅をしてもらえるように発信をしています。本事業の取組により交流人口の増大を図り、農山漁村の活性化や地域産品の輸出促進による所得向上を目指しています。SAVOR JAPAN地域はいずれも厳正な審査により農林水産大臣が認定しており、2020年10月時点で全国に27地域が認定されています。

Every region in Japan has its own unique local cuisine. SAVOR JAPAN promotes Japan's produce , forestry and fishing with a focus on local food and to provide information to encourage visitors to travel to Japan for the purpose of "local food and food culture". The SAVOR JAPAN regions have been accredited by the Minister of Agriculture, Forestry and Fisheries after a rigorous screening process, and as of October 2020, 27 regions have been accredited across the country.

紹介動画
Movie introduction

日本は南北に長く、彩とりどりに染まる四季があり、地域によって独特な食文化が根付いています。SAVOR JAPANでは産地に行って食べるという贅沢な旅を提案します。

Japan has four colourful seasons. Each region has its own unique food culture and SAVOR JAPAN suggests experiencing all of them.

取り組み紹介
An introduction to activities

取り組み
Activities

27地域の食や食文化の情報を日々英語で発信しています。
We regularly update Information on food culture in the 27 regions in English

WEBサイトを見る
Go to the website